Članica klastera dvije godine zaredom dio programa Moja praksa
Decembar 17, 2021

Već godinama INTERA Tehnološki Park, članica IT klastera Mostar Software City, provodi program Moja praksa s ciljem pružanja prvog radnog iskustva mladim ljudima. U protekla dva ciklusa u program se ponovno uključila i poduzeće IT Odjel, članica IT klastera Mostar Software City.

“Na poziv za sudjelovanje u projektu „Moja praksa“ rado smo se odazvali i upoznali našeg kandidata Marka Pervana. Marko je mlada osoba koja se prvi put susrela s prodajom i prodajnim procesima, ali je pokazao veliki entuzijazam za razumijevanje materije te je njegov  napredak u ovom kratkom periodu obuke  iznimno veliki. Zahvaljujući radnim navikama i predanosti zadacima tijekom obuke, Marko može samostalno  istražiti tržište, pronaći potencijalnog kupca te izraditi prezentaciju vodeći se potrebama i interesima kupca.“, osvrnuli su se iz poduzeća na suradnju s polaznikom 11. ciklusa programa.

U tom ciklusu poduzeće je za kandidate pripremilo izazov plasmana razvoja web stranica za klijente te kroz nekoliko mjeseci polaznici su imali priliku uz pomoć mentora proći kroz sve faze razvoja web stranice te naučiti više detalja o svakodnevnom poslovanju poduzeća.

„Sudjelovanjem na programu “Moja praksa” upoznao sam se s prodajnim menadžmentom kroz rad na projektnom zadatku. Naglasak je bio na IT struci, no znanja koja sam stekao se mogu primijeniti u bilo kojoj poslovnoj djelatnosti zbog čega ovo iskustvo smatram izuzetno korisnim za moj daljnji profesionalni razvoj. Želio bih se zahvaliti mentorici Mariji te tvrtki IT Odjel na edukaciji i savjetima, kao i INTERA Tehnološkom Parku na pruženoj prilici i podršci.“, riječi su kojima je svoje sudjelovanje za kraj razgovora opisao Marko Pervan.

U 12. ciklusu programa mentori iz poduzeća IT odjel su sa svojim timom radili na testiranju software-a te ih naučili osnovnim trikovima za otkrivanje grešaka. Pozitivni dojmovi nisu izostali ni ovaj put, a program je još jednom ukazao na važnost suradnje mladih kadrova i iskusnih mentora, poglavito u lokalnom IT sektoru.

Pročitaj ostale novosti
2:55 pm

Važnost kontinuiranog unaprjeđivanja znanja i vještina posebno je izražena u IT sektoru koji je podložan čestim promjenama u skladu s globalnim trendovima. Toga su svjesne i članice IT klastera Mostar Software City koje redovito ulažu […]

2:45 pm

Kraj 2021. godine u INTERA Tehnološkom Parku, članici IT klastera Mostar Software City, bio je posvećen jačanju vještina mladih ljudi koji svoju karijeru žele razvijati u IT sektoru. Svjestan važnosti stvaranja novih kvalitetnih kadrova za […]

2:42 pm

Kada je INTERA Tehnološki Park, članica IT klastera Mostar Software City, s partnerima iz Nikšića, Zadra i Tuzle pripremao projekt 2CODE, odobren za sufinanciranje sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, pripremio je i […]